Potrebujeme: 1 očistená cibuľa, 50 g prerastenej
slaninky, 200 g tvrdého bieleho chleba,
1 pór, 1 l hovädzieho vývaru,
1 zväzok petržlenovej vňate,
1/4 lyžičky majoránky, štipka muškátu,
4 lyžice sladkej smotany.
|
|
Ako na to: Pripravíme si hovädzí vývar. Cibuľu, slaninu, chlieb a pór nakrájame na kocôčky. Cibuľu, slaninu a chlieb osmažíme. Všetko okrem chleba vložíme do tlakového hrnca, pridáme pór, majoránku, muškát. Uvedieme do varu, potom stíšime a varíme ešte 10 minút. Odstavíme, pridáme smotanu a povaríme 2 minúty. Podávame s petržlenovou vňaťou a chlebom. Miesto smotany sa môže podávať s nastrúhaným syrom alebo parmezánom. |